Szervezet

Bemutatkozás

A REFORM KLUB 3 éve működik. Célunk a hagyományőrzés, a nemzeti értékek megismerése, megismertetése, a helyi értékek védelme, a fiatal generációk érdekeinek közvetítése. Kulturális, ismeretbővítő, egészségmegőrző rendezvényekre hívjuk a velünk kapcsolatba kerülőket!

Jelenleg 19 tagunk van. Rendezvényeink megvalósításában rendszerint többen vesznek részt. A jog, a mezőgazdaság, a történelem, a pedagógia, a kultúra, a sport és a művészetek területén rendelkezünk szakemberekkel.

Gyakorta előfordul, hogy az ifjúsági projektek megvalósításába szociálpedagógus, pszichológus és mentálhigiénés képzettségű segítőket is sikerül bevonnunk. A hagyományőrzést, múltunk megismerését szolgálótevékenységekben a történész tagjaink működnek közre.

Az elmúlt években jó kapcsolatot építettünk ki több helyi civil szervezettel, valamint a helyi oktatási- és kulturális intézményekkel. A velük való rendszeres konzultációnak köszönhető, hogy fiatal egyesületként sikerrel tudtuk megvalósítani a "Lenni jó" programot. A liszt érzékenyek számára szerveztünk előadásokkal, közös beszélgetésekre épülő tapasztalatcserékre épülő főzéseket, melyek hasznos ismeretekkel ill. szükséges készségekkel gazdagították a "betegeket". Eddigi legnagyobb vállalkozásunk a liszt érzékenyeket segítő program volt, amely első nagy rendezvényként nagy kihívást jelentett, de sikerrel feleltünk meg a résztvevők és a magunk elvárásainak.

Eldöntöttük, hogy a hajdúböszörmény, debreceni, mikepércsi, budapesti egyesületek pályázatírási tapasztalatait összegyűjtve egy tréninget szervezünk más városok szervezeteinek. Így 2005-ben pályázatíró összejövetelekre hívtuk az általunk elérhető civil szerveződéseket. Előadásokkal, közös tapasztalatcserével valamint gyakorlati foglalkozásokkal kívántunk hozzájárulni az egyesületi esélyegyenlőség javításához. A foglalkozásainkon részt vevő szervezetekkel továbbra is kapcsolatba kívánunk maradni.

@ 2005 Reform Klub